HORNE

Our clients came to us after being recommended by Mr & Mrs Dallas following the refurbishment carried out for them the previous year. Our clients had recently bought this exceptional house within Mar Hall Avenue in Bishopston where the kitchen was very traditional but not to their tastes.

The brief was to transform the basic kitchen layout to something exciting, practical and eye-catching. We felt the space could be dramatically enhanced with more natural daylight. We suggested to the client to gain more natural light it would be beneficial to incorporate doors leading to the outdoor space. This not only increased the light it maximized the views looking over the Mar Hall golf course and The Slacks Mountains. Some structural alterations meant we could change the back wall from having two windows to a 6-meter Bi-Folding door. The client’s Wishlist was a large striking Power wall, Largest island possible, 4-6 breakfast bar stools, 4-6 chairs at a table and space for a small couch or luxury chair. They had also hoped to make a feature of the TV area.

Each of the three design presentations were very detailed, incredibly exciting for both us and the client, raising the bar on the design and specification of this project.

The furniture range was Nolte’s Matrix-art handless system with the emotion lighting. On the tall bank of units, the client chose Nolte’s Portland hand finished cement door, Anthracite colour. This area housed all siemens appliances including three Studio-line A-Cool cooling appliances, full size oven with steam, combination oven, coffee machine and two warming drawers. Above the ovens we created an open box niche as a feature area with a mirrored back to add depth. The storage solutions and accessibility throughout the kitchen was of the highest specification and catered to all the client’s practical needs.

The L-shaped island was the main focal point of the room spanning over 4 meters on each length. Nolte’s Black Glass Tec door was the finish used for all units on the island, paired with Tundra Xgloss Dekton. We incorporated cooking and cleaning on the island to allow us to maximize the size, making use of the huge floor space. The raised breakfast bar area gave the clients the stools they required at one side of the island while the Dekton worktop was seamlessly dropped to table height at the other side. The stone was supported by a bespoke glass pedestal to give the illusion that the table was floating, this created enough space for 6 seats.

The overall perimeter of the island was then mirrored onto ceiling and dropped down to create a feature which would house the extractor fan. This was finished with 3 tier cornice from Orac Décor to add detail along with perimeter lighting and 6 feature pendant lights supplied by the client. This alongside the illuminated room perimeter truly gave this ceiling and overall kitchen the wow factor. 

OR CHECK OUT

NOLTE KITCHENS

CASSIDY

MARSHALL

PATERSON